keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Ahdistavat aakkoset ja muuta mukavaa


Toissailtana unkarilaiset kämppiksemme liittyivät seuraamme, ja eilen alkoivat odotetut ja pelätyt kreikan kielen tunnit. VOI AIVONYRJÄHDYS SENTÄÄN!

Olo on kuin milläkin idiootilla, joka opettelee lukemaan ja pitämään kynää hikisessä pikku kädessä ensimmäistä kertaa elämässään. Aakkosten opettelu ja oikea ääntäminen on aivan järkyttävän isotöistä puuhaa. Saamme kotitehtäviä, joiden vääntämiseen kuluu ainakin tunti, jos vähänkin haluaa panostaa kielen oppimiseen. Jokaisen sanan ääntämismuoto pitää kirjoittaa ylös, ja sitten tietysti erikseen miettiä sanan merkitys. Mitenköhän opettajamme jaksaa kuunnella meidän surkeita ääntämisyrityksiämme?

Eilen ensimmäisten neljätuntisen rupeaman jälkeen olo oli aivan voipunut. Illalla helpotti mieltä ja kehoa lähteä näyttämään unkarilaisille lähiympäristöä Kryonerissa. Pääkoppa tyhjeni mukavasti, kun katselimme alhallaa avautuvia Kiaton ja Korinthoksen valoja.

Eilen kävimme ruokaostoksilla Kiatossa. Ruokaa piti ostaa koko viikoksi, koska seuraavan kerran pääsemme ulkomaailmaan ensi lauantaina. Nyt talossa asuu jo kahdeksan asukasta, ja saksalaisiakin odotetaan lähipäivinä saapuviksi. Oli kohtalaisen haastavaa miettiä ruokakaupassa ruokamääriä ja -lajeja. Täällä muuten on jostain syystä liha aika kallista, saa nähdä kuinka kasvispainotteiseksi omakin ruokavalio muuttuu... Se kyllä on varma, että Suomessa fetajuusto ei maistu enää miltään, täältä saa sitä ainoaa oikeaa. Namnamnam!!!

Niin ja kunto kohenee varmasti, kun kuljemme ees taas pitkin vuoristokylän teitä, ylämäki on täällä enemmän sääntö kuin poikkeus. Kaikki on niin kovin tervehenkistä: ruokavalio, kuntoilu, raikas vuoristoilma ja vielä uuden kielen oppiminenkin. Niin...ja eikös sen viininkin sanota olevan tosi terveellistä, ainakin sopivina annoksina? Se on täällä ihan liiankin halpaa se :P

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Niin...ja eikös sen viininkin sanota olevan tosi terveellistä, ainakin sopivina annoksina? Se on täällä ihan liiankin halpaa se :P"

Halpaa, mutta vain sopivissa annoksissa? Nyt koitellaan kyllä mielenlujuutta. :D

Eroaako muuten kreikkalainen kyläkauppa paljonkin suomalaisesta lähikaupasta?

Anonyymi kirjoitti...

Hihih,

elikkä kun tulet takaisin (jos ei sua vuohenjuusto kaappaa), niin olet kielillä puhuva, terveysintoileva juoppo :D hihhaa. Voi vitsi kun aina vaan harmittaa etten oo mukana! en näköjään pääse tästä yli..varsinki kun täällä on ilmat ihan hanurista.

Mikko katselee juuri Kreikka-Suomi jalkpallopeliä telkkarista. Peli pelataan kyllä Kyproksella, että et oo ehkä kattomassa? Oletko ees kuullu sielä pelistä? Kreikka just ilmeisesti voitti. prkl. Muista sitten mainita tämä seikka ja kehua Kreikan Haristean tekemää ensimmäistä hienoa maalia! (katkeraa)

Jenni kirjoitti...

Kyläkauppa eroaa joo jonkin verran, täällä, sisällä tupakoidaan yms hengailua. mutta kai ne kyläkaupat on aina kyläkauppoja kuitenkin :P

ei oo paljoo tota futista seurailtu, vaikka toinen unkarilaisista pojista intoileekin et pitäis päästä ateenaan kattoon jotain matsia. minä niistä mitään tiedä...

ja kyllä muakin riikka harmittaa et sä et oo täällä. meillä ois varmasti kaikenlaisia vammaääliöseikkailuja yhdessä, mä oon siitä varma. mutta lähetään sit joskus sinne reilaamaan, mites se olikaan???