torstai 24. tammikuuta 2008

Suomalaisen kulttuurin ydin?

Tänään tuli hykerryttävän kiinnostava sähköposti Kreikasta. Nyt tiedän tasan tarkkaan, kuinka monta lakanaa ja pyyhettä ja muuta arjen tarviketta pakkaan mukaani. Varustelistasta löytyi lisäksi kuitenkin pari mielenkiintoista haastetta:

- tuo mukanasi kirja omalla kielelläsi, keräämme kirjastoa eri maalaisista kirjoista

- tuo mukanasi oman maasi musiikkia

Hmm. Mikä kirja olisi sellainen, joka kuvaisi parhaiten suomalaisuutta? Vielä en ole keksinyt ilmiselvää muumivaihtoehtoa enempää ideoita.

Musiikki sitten. Heti avasin koneelta soittolistani, ja napsin sieltä kappaleita seuraavilta artisteilta ja yhtyeiltä: PMMP, Scandinavian Music Group, Marzi Nyman, Liekki, Jukkapoika, Kapteeni Ää-ni, Jarkko Martikainen, Emma Salokoski, Ville Leinonen, Egotrippi ja Dave Lindholm.

Mitä jäi puuttumaan mielestäsi? Ehdota ja ole osana luomassa kuvaa kotimaamme kulttuurista :D

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

raappana jäi

Salla kirjoitti...

toi oli ihan varmaan sippiksen kommentti ;)

ja kyllä ne muumit varmaan rulais tässäkin asiassa! onhan niissä ainakin kuvia, joita kieltä taitamattomat kreikkalaiset voi tirkistellä!

Anonyymi kirjoitti...

niin oli, kuinkas arvasit

Anonyymi kirjoitti...

leevi and the leavings

Anonyymi kirjoitti...

Sannakko (ei jaksa vielä kirjautua):

Muumisarjiksia löytyis ainakin englanniksi ja uskoisin myös et kirjojakin. Sinuhe egybtiläinen on tietty myös yksi harkitsemisen arvoinen...

Musiikkilistalle täytyis laittaa mun mielestä kans Värttinää, Ismo Alangon tuotantoa, Don Johnson Big Bandia, Five Corners Quintetia ja Pekka Strängiä.