sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Lisää hyvästejä ja jänskäilyä

Mennyt viikonloppu oli viimeinen laatuaan ennen Kreikkaan lähtöä. Vietin kaksi päivää hyvien ystävien seurassa, ja hauskempaa ei juuri millään olisi voinut olla. Talveakin olen päässyt tunnelmoimaan, ja käytännön järjestelyt alkavat myös olla kasassa. Nyt kun kaikki muu alkaa olla kuosissa, on aika keskittyä siihen olennaiseen. Jännittämiseen ja epäröintiin.

Siis mitä mä oon oikein jonnekin ihan vieraaseen paikkaan ulkomaille kauas pois lähdössä??!! Miksi ihmeessä? Enhän mä osaa kieltä, ymmärrä aakkosia, siellä voi tapahtua vaikka mitä, mun tulee ikävä Suomeen, mitä jos mä en olekaan reipas matkailija?

Teimme ystäväni kanssa netin avulla taustatutkimusta matkaani varten. Kuuntelimme mm. kreikkalaisten aakkosten ääntämisohjeita. Pelkkien aakkosten haltuunottaminen vaikuttaa ylivoimaiselta, koska vastaavuus tuttuihin aakkosiin on aika vaihtelevaa. Esimerkiksi kreikkalaisten aakkosten P:ltä näyttävä kirjain vastaakin meidän R-kirjaintamme. E-kirjainta vastaa kreikkalaisissa aakkosissa H:n näköinen merkki, mikäli se on iso kirjain. Pienenä kirjaimena se näyttää lähinnä n-kirjaimelta. Johdonmukaista ja helppoa?

Lisäksi katselimme karttakuvia Kreikasta. Ainakaan Ateenaa ja sanaa ruutukaava ei voida liittää toisiinsa parhaalla tahdollakaan. Voin vain kuvitella minkälainen kuhina kaduilla käy, ja millaista on kreikkalainen liikennekulttuuri. Huh.

Ystävät varoittelivat kulkemasta iltaisin yksin kaduilla, ja vannottivat vahtimaan ravintolassa omaa juomalasia haukan katseella. Muualla ei ole samanlaista turvallista lintukotoa kuin ehkä täällä kotimaassa.

On ihan tervettä olla huolissaan asioista. Matkalla sattuu ja tapahtuu, tulen varmasti kohtaamaan ties minkälaisia odottamattomia tilanteita. Toisaalta mottoni on jo kauan ollut se, että asioilla on tapana järjestyä. Positiivinen asenne, sekä terve maalaisjärki ovatkin ehkä se peruspaketti, jonka turvin matkaan voi lähteä hyvillä mielin. Siitä nyt ei pääse mihinkään, että aakkoset ovat täyttää mystiikkaa tällä erää. Sekin kuitenkin on asia, joka kenties järjestyy?

Ei kommentteja: