keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Muuttamis/Muuttumisleikit

Nyt melkein kahden viikon ajan me kaikki suomalaiset olemme asuneet samassa asunnossa täällä Kiatossa. Tänään kuitenkin viimein kaksi muuttaa pois Loutrakiin. Tylsää ja murheellista, sillä meillä on ollut täällä niin kivaa viidestään! Toivottavasti tytöillä on kiva kämppä siellä…

Asuntokuviot ovat täällä kyllä osoittautuneet varsin mielenkiintoisiksi. Harjoittelijoita laitetaan erinäisiin väliaikaismajoituksiin, ja muuttopäivät ovat jossain epämääräisesti ilmaistussa ajankohdassa. Puhutaan ”ensi viikolla” tai ”ei enää kauan”. Aikaa kuitenkin kuluu ja sitten viimein kun muuton hetki tulee, siitä saa tiedon hyvällä tuurilla päivän varoitusajalla. Itselläni on käynyt tuuri, koska saamme asua tässä samassa asunnossa (näin ainakin uskoisin tällä hetkellä!) loppuun asti.

Eilen juhlistimme viimeistä iltaa yhdessä herkkuja syömällä ja leikkimällä kampaajaa. Askartelusaksilla ja sheivausterällä saa todella jännän rokkitukan aikaiseksi! Uusi tukka on nyt tällä tytöllä. Hei kiitti Tea!

Kreikassa muuten varmaan lähes jokaisella naisella on pitkät kauniit hiukset, täällä selvästi ”hiukset ovat naisen kruunu” –ajattelu on voimissaan. Kuukauden aikana olen nähnyt ehkä kaksi lyhythiuksista kreikkalaista naista. Täällä monista pienistä asioista voi nähdä sen, että naisen asema vaikuttaa olevan aika erilainen Suomeen verrattuna. Sen näkee esimerkiksi kurkistamalla sisään kahviloihin ja kuppiloihin. Niissä istuu ainoastaan miehiä, naiset ovat kotona huolehtimassa lapsista ja ruoanlaitosta. Yksi monista asioista, mikä Suomessa on toisin, ja paljon paremmin.

1 kommentti:

Salla kirjoitti...

kuulostaa varsin jännältä toi parturointi.. sun pitää laittaa kuva!!