keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Yleislakkoja ja pulikointia

Jo jonkin aikaa ovat Kreikkaa vaivanneet näpsäkät sähkökatkokset. Joka päivä tiettyyn aikaan sähköt katkeavat pariksi tunniksi tietyssä kaupungissa. Joten kun olen tekemässä Kiatosta lähtöä töihin, ja haluaisin kupin kahvia, ei keitin menekään päälle ja jään ilman kofeiiniannostani. Töissä Velossa ehdin pari tuntia puuhastella, kun sähköt siellä katkeavat, ja ilta jatkuu kynttilän valossa.

Nyt lakko on laajentunut julkiseen liikenteeseen, ja jopa televisiolähetykset jäävät tulemasta. Jäi sitten kiehtova Kreikan Euroviisujen alkukarsintakin kiperästi kesken typerän yleislakon takia. Voi surkeutta! En edes oikein tiedä, mihin lakko varsinaisesti liittyy, mutta poliittista valtapeliä se on yhtä kaikki, johonkin eläkejärjestelmän uudistamiseen liittyy (kysykää joltakin, joka enemmän ymmärtää paikallisista uutisista). Ja me tavalliset tallaajat joudutaan kestämään kaikki epämukavuudet.

Mutta eipä tuo liikaa hämmennä. Sitä paitsi tänään olen erityisen ylpeä itsestäni, uin meressä! Eikä edes ollut niin kauhean kylmää. Tähän aikaan vuodesta näyttää siltä, että vain todella tummapintaiset eläkeläismummot ja -vaarit palvovat aurinkoa ja uivat rauhallista rintauintia meressä. Sitten kahdesta suomalaisesta ja yhdestä saksalaisesta hohtavan valkeasta tytöstä koostuva joukkue valtaa rannan. Kyllä oli paikallisilla ihmettelemistä.

Oli muuten aavistuksen masentavaa saada kommenttia omasta ruskettumisasteesta tässä yhtenä päivänä. Olen jo jotenkin luullut saaneeni eteläeurooppalaista väriä pintaani, olen ehkä päivettyneempi kuin joskus kesän päätteeksi Suomessa. Ja sitten työkaveri tulee aidon ihmeissään kysymään "But how can you be SO white?" Kiva...

Ei kommentteja: